BLOG

Per a consultar entrades anteriors al 18 d'agost de 2015, fes click aquí.

Catalunya en la encrucijada

Catalunya se encuentra en una encrucijada histórica. Y solo el president Puigdemont tiene en sus manos la posibilidad de enderezar un problema que se está enquistando por momentos. El president Puigdemont, diciendo claramente que el 10 de octubre no se proclamó la independencia en Catalunya, puede evitar la aplicación del artículo 155 que, por otra parte, debería estar encaminado, de persistir el president en mantener las instituciones catalanas en la ilegalidad, a recuperar la vigencia del Estatut y de la Constitución en Catalunya y dar la palabra a toda la ciudadanía, no a una parte, convocándola cuanto antes a unas elecciones.

Llegir més ...

Del requerimiento al diálogo

¿Fue Cataluña un estado independiente en forma de república durante 8 segundos? Esta parece ser la pregunta que se formulan desde el martes muchos analistas políticos. El secreto está contenido en unas pocas líneas del discurso de Carles Puigdemont en el Parlament. Aquí las tenéis:

Llegir més ...

Intervenció en el debat parlamentari sobre les conseqüències de l’1 d’octubre

Gràcies senyora Forcadell,

President, els debats són per debatre, per parlar i per escoltar. Jo ara estava maldant perquè algú em fes la transcripció literal del que heu dit per veure si ho he entès bé. Vostè assumeix un mandat, que jo discuteixo, i al mateix temps diu que proposa suspendre una declaració no feta. És complex, però les situacions polítiques de vegades ho són, i tots hem d’admetre que en la complexitat el diàleg pot fer-se més difícil si no ens entenem prou, però també ofereix marges en els que hem de treballar tots plegats.

Llegir més ...

Aún estamos a tiempo

Hace solo dos días todo parecía perdido. El lunes día 9 en el Parlament de Catalunya se iba a producir una Declaración Unilateral de Independencia. Se iba a convocar un pleno de la Cámara para que el president Puigdemont compareciera “para valorar los resultados del referéndum del 1 de octubre, y sus efectos, de acuerdo con el art. 4 de la Ley de Referéndum de Autodeterminación”.

Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

Hemeroteca

« Octubre 2017 »
Dll Mar Dim Dj Dv Ds Diu
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Per a consultar entrades anteriors al 18 d'agost de 2015, fes click aquí.

REFORMA FEDERAL

 

Socialisme i federalisme, més que doctrines convergents, han de considerar-se com doctrines complementàries, com sigui que si la primera és normativa per a la vida individual de les nacionalitats dins dels Estats complexos, la segona ens mostra el camí formal per anar agermanant dins d’Estats units d’amplitud major cada dia, fins que s’arribi a assolir el magne ideal de reunir la humanitat sencera en una gran i única família.

Rafael Campalans, fragment de l’article “Socialisme i federalisme” publicat a “Justícia social”, 1 desembre 1923

Català | Castellano | Français | English