Pregunta al Vicepresident en funcions de President
  • Publicat

Pregunta al Vicepresident en funcions de President

Gràcies president.

Honorable senyor vicepresident de la Generalitat amb funcions de president. Fa uns mesos, a instàncies del president Torra, van nomenar un comitè d’experts per la transformació del sistema públic de Salut.

Fa ben pocs dies aquest comitè va lliurar el resultat de la seva feina i el Govern l’està incorporant en la seva estratègia de transformació del sistema públic sanitari.

La qüestió és la següent: en diverses sessions de control, quan jo preguntava al president Torra, en el debat d’orientació política general, o també en el debat específic sobre sanitat, vam quedar que aquest document podia servir com a base per un Pacte per a la Salut que el president Torra considerava indispensable, urgent i al què ens convidava.

La meva pregunta és senzilla: pensa prendre la iniciativa perquè puguem treballar i assolir si ho fem bé aquest Pacte de Salut.

**************************************

Gràcies president. Gràcies honorable senyor vicepresident de la Generalitat en funcions de president.

Potser no he precisat prou la meva pregunta. Pensen convocar els grups parlamentaris per establir el Pacte de Salut del que es feia ressò, en parlava i proposava el president Torra? Abans la senyora Albiach també ha parlat d’aquesta qüestió. Necessitem un pacte, necessitem pressupostos, necessitem professionals ben cuidats, necessitem primària i necessitem enfortir la pública.

El seu Govern no practica massa l’acord entre els grups parlamentaris. Quantes comunitats autònomes i quants ajuntaments han establerts pactes per la reactivació econòmica i la reconstrucció social. Catalunya té el dubtós honor de ser una de les poques comunitats autònomes que ni tan sols ha endegat aquest procés de concertació política.

A mi em sembla molt bé i crec que és la seva obligació fer una concertació amb els sectors sanitaris sobre salut, però també un pacte polític tal i com el president Torra havia abocat en aquesta cambra.

I per això el torno a cridar novament, a part que el departament de Salut i com és la seva obligació parli amb els agents que estan involucrats en el sector sanitari cal que també ho fem entre els partits.

I esperem que ens cridi el seu govern per, a partir del document dels experts, poder establir aquest debat i eventualment poder arribar a aquest pacte.

Pactin més, concertin més i confrontin menys.

Miquel Iceta

  • Biografia
  • Galería fotogràfica
  • Diari
  • Arxiu digital
  • Poesia japonesa
  • Publicacions
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
×