• Publicat

Pregunta al president de la Generalitat

Gràcies, president,

Molt Honorable president de la Generalitat,

Tot i les diferències que ens separen hi ha una prioritat que ens uneix que és la lluita contra la pandèmia i els seu efectes.

Des d’aquest punt de vista vull anunciar i reiterar en nom del meu grup el nostre suport al govern en la seva tasca per lluitar-hi. Certament els rebrots que estem patint ens preocupen molt i per això li preguntem, president, sobre com valora la situació actual, com creu que hem arribat fins aquí i com ens proposa el govern per sortir-ne el més ràpidament possible.

********************

Gràcies president,

Creiem que els 99 dies de l’estat d’alarma haurien d’haver servit per preparar-se millor per controlar aquesta situació, la desescalada i control posterior de la pandèmia.

Dóna la impressió que el seu govern va estar més amatent a donar consells al govern d’Espanya que a preparar-se per les seves responsabilitats quan acabés l’estat d’alarma.

En aquest sentit, creiem que haver decidit que la fase tres de la desescalada fos de 24 hores va ser un greu error.

Tampoc hem entès per què s’ha trigat 46 dies a nomenar un nou Secretari de Salut Pública, a qui desitgem el màxim encert.

Creiem que els dispositius de detecció precoç de nous casos, de rastreig de contactes i de quarantena de les persones infectades no han funcionat prou bé. Els brots del Segrià, de Lleida, de Barcelona i la seva àrea metropolitana i a d’altres indrets així ho han posat de manifest.

Anem tard, president.

Creiem que no comptem encara amb prou rastrejadors. Els experts ens recomanen doblar el nombre dels que ja tenim. Benvinguts siguin, doncs, els 500 que va comprometre el nou Secretari de Salut, a qui demanem també un enfortiment del sistema d’atenció primària perquè és la al primera línia on podem controlar més la detecció i el control d’aquests brots.

Creiem que algunes de les mesures que ha pres el govern, a les que donem suport, haurien d’haver estat més precises i atacant els brots reals, més específiques.

Algunes activitats culturals i esportives estan mantenint prou bé els mecanismes de protecció i, en canvi, algunes aglomeracions nocturnes que congreguen a molta gent, sense possibilitat real de garantir mesures de protecció, haurien de ser prohibides i evitades.

Per assegurar que les mesures que es prenen siguin el màxim d’efectives cal més col·laboració amb els ajuntaments i més informació.

Gràcies, senyor president.

Miquel Iceta

  • Biografia
  • Galería fotogràfica
  • Diari
  • Arxiu digital
  • Poesia japonesa
  • Issuu
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
×