Pregunta al president de la Generalitat
  • Publicat

Pregunta al president de la Generalitat

Gràcies, senyor president.

Molt Honorable President de la Generalitat,

Permeti’m que m’afegeixi a la seva felicitació per la festa de tots els aranesos i araneses. I que un cop més recordi les víctimes de la Covid-19, les seves famílies i els seus amics, i també el reconeixement a totes les persones que en primera línia segueixen lluitant contra aquesta pandèmia.

La meva pregunta té a veure amb l’emergència educativa, cito paraules del conseller Bargalló, que estem afrontant. Aquesta pandèmia ha posat a prova, i en dubte, el nostre sistema educatiu. Una desconnexió prolongada que ha generat molta incertesa i frustració entre la comunitat educativa, i són precisament les famílies i l’alumnat amb menys recursos els que més n’han patit les conseqüències.

Estarà d’acord amb mi, President, que correspon al Govern el lideratge sobre aquesta qüestió i vetllar per l’eficàcia d’un sistema que garanteixi, més que mai, la igualtat d’oportunitats. I també estarà d’acord amb mi també que cal situar l’educació al centre de qualsevol pla de reactivació del país.

President, tenim un sistema educatiu infrafinançat, i és evident que manquen recursos. El Govern d’Espanya ja ha anunciat la transferència de 2.000 milions d’euros a les comunitats autònomes el mes de setembre, destinats a l’educació. I la meva pregunta és la següent: quins recursos extraordinaris, addicionals als ja previstos en els pressupostos està disposat a destinar el Govern de la Generalitat per garantir un inici del curs 2020-2021 en condicions, tenint en compte que el pressupost vigent, en la nostra opinió, és clarament insuficient?

**************

Gràcies president. Estava convençut que una pregunta tan senzilla i tan concreta com la que havia fet no obtindria una resposta clara. Jo li estic parlant dels 46.000 milions d’euros que constitueixen el pressupost de la Generalitat de Catalunya.

Quins recursos cal canviar perquè l’educació tingui la dotació que necessita? Una pregunta tan senzilla com aquesta. Vostè em diu el que ha de venir d’altres llocs, però alguna vegada m’hauria de respondre pel que són les seves responsabilitats, a partir del que són les seves competències. A partir del que són els recursos que gestiona en nom de tots els catalans. La pregunta és ben senzilla. Oi que amb els pressupostos aprovats no n’hi ha prou? Doncs quina remodelació pressupostària pensa fer, quins recursos addicionals pensa posar sobre la taula per afrontar l’emergència educativa? Aquesta és la pregunta.

Miquel Iceta

  • Biografia
  • Galería fotogràfica
  • Diari
  • Arxiu digital
  • Poesia japonesa
  • Publicacions
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
×