Biografia
Durant el míting central dels socialistes a Barcelona per la meva candidatura a la presidència de la Generalitat. / EFE

Biografia

Vaig néixer el 17 d’agost de 1960 a Barcelona. El meu interès per la política es desperta en el curs 1976-1977 en el COU Jaume Bofill. Al llarg de l’any 1977 assisteixo a diversos actes polítics organitzats per partits d’esquerres, especialment els dels diversos partits socialistes que hi havia llavors a Catalunya. Finalment, el setembre del 1977 (ja celebrades les eleccions generals en les que no havia votat perquè encara no tenia 18 anys) vaig afiliar-me al Partit Socialista Popular Català , secció catalana del PSP de Tierno Galván. Vaig comprovar ràpidament que aquest partit patia una greu divisió interna entre dos sectors, un encapçalat per Jaume Mata i l’altre per Xavier Nart.

Tot i sentir-me més proper de Nart, vaig considerar que no tenia sentit allargar una militància en un grup que estava destinat a integrar-se en el PSOE (com així va succeir). Accelerant el procés, en la primavera de l’any 1978 em vaig afiliar a les Joventuts Socialistes de Catalunya, organització juvenil de la Federació Socialista de Catalunya (PSOE). S’obria el procés de la unitat socialista i a causa de la meva procedència del PSP, algú devia considerar oportú que m’incorporés a la Comisió d’Unitat de les organitzacions juvenils socialistes catalanes. Vaig ser elegit Secretari de Política Estudiantil de la Joventut Socialista de Catalunya en el Congrés Constituent de la JSC celebrat a l’Orfeó de Sants a Barcelona els dies 7 i 8 d’octubre de 1978.

Miquel Iceta BARCELONA (ESPANYA), 17/12 / 2017.- Durant el míting central dels socialistes a Barcelona per la meva candidatura a la presidència de la Generalitat, acompanyat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez (2D), l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero (d), l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell (2i) i la diputada socialista i número dos per Barcelona Eva Granados. EFE / Andreu

I aquí arrenca la meva trajectòria política, lligada des de l’inici al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), primer a l’Agrupació de Gràcia, després a l’Agrupació Socialista Universitària, després a l’Agrupació de Cornellà fins arribar a la meva actual Agrupació, la de Sant Martí a Barcelona.

BIOGRAFIA POLÍTICA + CRONOLOGIA DEL PSC Vaig ser membre de la Comissió Executiva del PSC des de 1984 al 2011; la darrera responsabilitat que hi vaig desenvolupar va ser la de Viceprimer secretari i portaveu del partit. He estat regidor de l’Ajuntament de Cornellà (1987-1991), Director del Departament d’Anàlisi del Gabinet de la Presidència del Govern (1991-1995), Sots-director d’aquest mateix Gabinet (1995-1996), Diputat al Congrés per Barcelona (1996-1999) i Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2021).

Vaig ser membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE en el període que va del 37 al 38 Congrés federal del partit, ara sóc membre del Comitè Federal del PSOE. Vaig ser president de la Fundació Rafael Campalans (2012-2014).

Sóc actualment el president del PSC i vaig ser el primer secretari del PSC fins al desembre del 2021, president del Grup Socialista al Parlament de Catalunya (2014-2021) i he estat candidat socialista a la Presidència de la Generalitat a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015 i 2017.

Vaig ser Ministre de Política Territorial i Funció Pública d'Espanya (27 de gener de 2021 - 12 de juliol de 2021) y en la actualitat sóc Ministre de Cultura i Esport d'Espanya des del 12 de juliol de 2021.

He publicat els llibres: “Diari de Campanya: les eleccions del canvi, 2003”, Editorial Mediterrània (2004), “Catalanisme federalista”, Fundació Rafael Campalans (2007), “Icetadari”, RBA (2015) i “La tercera vía. Puentes para el acuerdo”, Los libros de la Catarata (2017). També estan disponibles a la meva pàgina de Bubok els llibres autoeditats “Trenta anys de militància socialista” (2008) i “Idees pel debat socialista” (2010). Com a referència biogràfica resulta imprescindible el llibre de Raúl Montilla “Iceta. El estratega del Partido Socialista”, Ediciones B (2017).

Miquel Iceta

  • Biografia
  • Galería fotogràfica
  • Diari
  • Arxiu digital
  • Poesia japonesa
  • Issuu
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
×